Contoh Soal PTS Bahasa Sunda Kelas 4 Semester 1 Tahun 2022 Beserta Kunci Jawaban

Contoh Soal PTS Bahasa Sunda Kelas 4 Semester 1 Tahun 2022 Beserta Kunci Jawaban

kunci jawaban-Foto oleh fauxels dari Pexels-

Pilihlah jawaban dibawah sini dengan benar

1.Hayam teh gampang pisan ditewakna. Nukitu disebut sato...


a.bahasa lingga

b.lindeuk

c.telenges


×


Jawaban: B

Pembahasan: karena nukitu disebut sato lindeuk

2.Hayam teh keur...

a.dahar

b.lolodok

c.nyatu

Jawaban: C

Pembahasan: karena hayam teh keur nyatu

3.Abdi kamari ... di bumi nini

a.sari

b.ngendong

c.mondok

Jawaban: C

Pembahasan: karena abdi kamari mondok di bumi nini

4.Tukang nyieun korsi, lomari, meja jeung sajabana disebut...

a.tukang meubeul

b.tukang bani

c.panda

Jawaban: A

Pembahasan: karena tukang nyieun korsi, lomari, meja jeung sajabana disebut tukang meubeul

5.Pakarang pusaka urang sunda mah ngarana...

a.bedog

b.terlambat

c.kujang

Jawaban: C

Pembahasan: karena pakarang pusaka urang sunda mah ngarana kujang

6.Nyimpeun duit sesa atawa ngahaja nyimpen dina wadah, ngaranna ...

a.tunggul kuras

b.nyengcelengan

c.neundeun poho

Jawaban: B

Pembahasan: karena nyimpeun duit sesa atawa ngahaja nyimpen dina wadah, ngaranna nyengcelengan

7.Panyakit hayam nu katelah mah ngaranna...

a.flu

b.cekok

c.polio

Jawaban: B

Pembahasan: karena penyakit hayam nu katelah mah ngaranna cekok

8.empang teh hartina saua jeung...

a.susukan

b.wahangan

c.balong

Jawaban: C

Pembahasan: karena empang teh hartina saua jeung balong

9.Ari cangehgar teh sabangsa...

a.ucing

b.hayam

c.anjing

Jawaban: B

Pembahasan: karena Ari cangehgar teh sabangsa hayam

10."wawales kanu telenges" wawales hartina...

a.panipuan

b.pangwales

c.pangbalikan

Jawaban: B

Pembahasan: karena wawales kanu telenges wawales hartina pangwales

***

Sumber:

BERITA TERKAIT

UPDATE TERBARU