Kunci Jawaban SOAL Bahasa Inggris Akademik Polri, Contoh Soal Tes Akademik Bahasa Inggris Polri 2022

Kunci Jawaban SOAL Bahasa Inggris Akademik Polri, Contoh Soal Tes Akademik Bahasa Inggris Polri 2022

kunci jawaban-Foto oleh Andy Barbour dari Pexels-

SINERGIANEWS.com - Berikut ini adalah Kunci Jawaban SOAL Bahasa Inggris Akademik Polri yang bisa dijadikan sebagai panduan belajar menjelang tes Akademi Polri.

Contoh Soal Tes Akademik Bahasa Inggris Polri 2022 sudah dilengkapi dengan kunci jawaban sehingga peserta bisa memakai latihan soal ini sebagai sarana menyiapkan diri sebelum mengikuti tes Akademi Polri 2022.


Baca juga: Terkini! Jadwal Pemindahan PNS,TNI dan Polri ke Ibu Kota Negara (IKN) Baru

Baca juga: SOAL Wawasan Kebangsaan dan Kunci Jawaban PDF, Contoh Soal Akademik TWK Polri 2022 Latihan Tes CAT

Tidak hanya kunci jawaban, dalam setiap soal juga diberi pembahasan dari jawaban yang benar tersebut.



Berikan tanda silang (x) pada jawaban yang benar !

Text for number 1-3

The number of damaged roads linking Jakarta with West Java has certainly provoked complaints from locals and road users. Take for an example, the roads in Bekasi and Tangerang, which have been the focus of the media.

The poor condition of these roads not only jeopardizes road safety but also gives a squalid impression. Moreover, the condition will get worse when it rains. The roads are transformed into water pools or puddles, which can easily cause accidents if motorists are not careful.

No wonder if some people question why there are so many damaged roads and why repairs do not seem to last long. The government should pay special attention to these problems.
In my opinion, the road should be repaired using the right sort of asphalt, stones an sand. Repairs should be done carefully so that the roads can be prevented from constant damage. Otherwise, the repairs would be useless.

1. The main reason why local and road users complain about the poor condition of roads in Jakarta is ….
A. the roads become into water pools or puddles in rainy season
B. there is no attention from the government about the problem
C. it endangers road users when they pass into these roads
D. the damaged roads are repaired by the Government carelessly so they are easily broken
E. the repairs of the roads need more time to do

Jawaban: C

Alasan utama para pendudukan lokal dan pengguna jalan komplai mengenai jalan yang rusak adalah jalan tersebut membahayakan para penggunanya. Hal ini bisa diambil dari pernyataan dalam teks, “The poor condition of these roads not only jeopardizes road safety but also gives a squalid impression”

Baca juga: SOAL Wawasan Kebangsaan dan Kunci Jawaban PDF, Contoh Soal Akademik TWK Polri 2022 Latihan Tes CAT

2. “The government should pay special attention to these problems.”
What does the underlined word refer to?
A. The accidents occurred during rainy season
B. The worse conditions during the rainy season
C. The poor condition of the roads
D. The repair of the damaged roads
E. Complaints from locals and road users

Jawaban: C

Kata “these problems” merujuk pada kondisi memprihatinkan dari jalan- jalan yang ada di Jakarta (The poor condition of the roads).

3. What is the main idea of paragraph four?
A. Locals and road users complain to local government about damaged roads in Jakarta
B. Damaged roads endanger the road users
C. The writer suggests the government to repair the damaged roads carefully
D. There are some questions from people about action to repair the roads
E. Repair of the roads is useless

Jawaban: C

Ide utama dalam paragraf keempat adalah saran kepada pemerintah untuk melakukan tindakan terhadap keluhan warga tentang jalan yang rusak.

Text for number 4- 6

Continued progress in advanced technology is not necessary. Already the technical progress in our world has caused severe pollution in the air and in the water. Although the technical progress in previous years has been helpful, recent technology has significantly increased pollution. Another reason to stop technical progress is that many inventions which were developed for good causes are now also used for powerful weapons to have been found have serious side effects. For example, pesticide put inside particle boards to prevent termites has now be found to be toxic to human life. Technology does not always bring good effects; for example, computers do much work faster than man, but then man loses his job to a machine. Because no man can guarantee that technology will have only good effects and will be used only for the benefit of man, we should delay the continued development of technology.

4. The text mainly tells us about ….
A. The advantage of technical progress in our world
B. The necessity to delay technical progress
C. The development of technical progress to fulfill human’s needs
D. The examples of negative impacts caused by technical progress
E. The postponement of technical progress due to negative impacts

Jawaban: B

Teks tersebut menceritakan tentang perlunya untuk menunda perkembangan teknologu bagi umat manusia karena efek negatif yang akan ditimbulkan.

5. Why should we postpone continuing development of technology?
A. Because it brings good effects and bad effects for us
B. Because human does not need it anymore
C. Because no one can promise that technology will be only used for prosperity
D. Because technology will create new innovation that gives benefit to us
E. Because technical progress helps our job

Jawaban: C

Alasan mengapa kita harus menunda perkembangan teknologi adalah karena tidak ada seorang pun yang mau menanggung bahwa kemajuan teknologi hanya ditujukan untuk kemakmuran. Hal ini bisa dilihat pada kalimat, “Because no man can guarantee that technology will have only good effects and will be used only for the benefit of man, we should delay the continued development of technology.”

Baca juga: Kunci Jawaban dan Soal Pengetahuan UMUM Polri Download PDF Latihan CAT AKADEMIK BINTARA POLRI 2022 Google Drive

6. “For example, pesticide put inside particle boards to proscribe termites has now be found to be toxic to human life”
What does the underlined word mean?
A. prevent
B. authorize
C. allow
D. accept
E. enroll

Jawaban: A

Persamaan kata proscribe adalah “prevent” yang artinya mencegah.

Text for number 7 - 9

Three landslides struck Bangli district in Bali on Friday leaving 12 people dead and five others injured, according to the Bali Disaster Mitigation Agency.
Heavy rainfall on the tourist island over the past several days has generated floods across the province leading to landslides hitting Songan, Awan, and Sukawana villages, located in Kintamani sub-district on the slopes of Mount Batu, agency spokesperson Sutopo Purwo Nugroho said.

“We warn people to continue to be vigilant about further disasters," Sutopo said, adding that more heavy rain was likely in Bali and people should be aware of the possibility of landslides and floods.
Members of two families were among those killed in Songan village including a 1-year-old boy, his 7-year-old sister and their mother. Four people were killed in Awan village, and one person died in Sukawana village.

The agency said two people in Songan village were hospitalized with severe injuries, two others suffered minor injuries, and five homes were buried. (dan)

7. The news tells us about ….
A. The number of victims in Bali landslides
B. Landslides happened in some areas in Bali
C. Heavy rain caused floods in Bali
D. The possibility of landslides and floods in Bali
E. The victims’ evacuation in Bali landslides

Jawaban: A

Teks tersebut menceritakan tentang jumlah korban tanah longsor di Bali (The number of victims in Bali landslides)

8. What is expected by Sutopo as the agency spokeperson to people about Bali landslides?
A. to evacuate their relatives to other safe places
B. to be more cautious about floods and landslides that might be happened
C. to help the victims of the disasters
D. to hospitalize injured people in that disaster
E. to be aware of heavy rainfall

Jawaban: B

Badan penanggulangan bencana Daerah Bali melalui juru bicaranya menghimbau agar masyarakat waspada pada banjir dan tanah longsor yang mungkin saja melanda. Hal tersebut sesuai dengan pernyataan dalam teks , “We warn people to continue to be vigilant about further disasters".

Baca juga: Ngeri! Oknum Polisi Lepas Tembakan di Kompleks Polri Ragunan, Seluruh Warga Ketakutan

9. What is the main idea of paragraph four?
A. Three landslides happened in Bangli districk in Bali
B. The Bali Disaster Mitigation Agency released many people that were hospitalized after landslides
C. Heavy rainfall was the main cause of floods and landslides in Bali
D. Three villages in Bali was hit by landslides
E. Many people in three villages in Bali were killed due to floods and landslides

Jawaban: E

Ide utama paragraf keempat adalah korban tewas dalam tanah longsor di tiga desa di Bali.

Text for number 10 - 12

Garuda diverts Yogyakarta flights to Surakarta after runway accident

Yogyakarta (JP)- National flag carrier Garuda Indonesia has temporarily diverted its flights intended for Adisucipto Airport in Yogyakarta to Adisumarmo Airport in Surakarta, Central Java, after one of its planes overshot an Adisucipto runway lane on Wednesday night.
“All of Garuda Indonesia flights heading toward Yogyakarta, for a total of 34 flights, now will [be diverted] to Surakarta,” Garuda Indonesia VP of corporate communications Benny S. Butarbutar said in an official statement on Thursday.

The flights include 10 coming from and going to Jakarta, three to and from Denpasar, Bali, two to and from Makassar, South Sulawesi, and one flight from Surabaya, East Java.
The airline would provide a bus at Adisumarmo Airport to transport passengers to Yogyakarta.

Garuda Indonesia is still evacuating the Boeing 737-800 NG, which slipped on the runway and overshot a lane on Wednesday night. It carried 123 passengers, none of whom were harmed.
Garuda aims to finish evacuating the aircraft on Thursday afternoon. (bbn)

10. What is the text about?
A. Redirect flights of Garuda Indonesia from Yogyakarta to Surakarta because of runway accident
B. Slipped plane accident in adisucipto runway lane
C. Evacuation of Garuda Indonesia after its accident
D. Confirmation of Garuda Indonesia VP of corporate communication about overshoted accident
E. The delay of Garuda Indonesia after one of its planes overshot an Adisucipto runway lane

Jawaban: A

Topik utama teks adalah tentang pemindahan penerbangan Garuda Indonesia dari bandara Adisucipto Yogyakarta ke bandara Adisumarmo Surakarta karena tergelincirnya pesawat Garuda di Yogyakarta.

Lihat no 11 di halaman selanjutnya

Sumber:


BERITA TERKAIT

UPDATE TERBARU